Японците създадоха мигащи очила

    Специалисти от японската компания Masunaga Optical са разработили очила, които могат да мигат и по този начин помагат на очите на собственика да отпочинат. Разработчиците твърдят, че новият продукт ще бъде от голяма полза за тези, които прекарват много време пред компютъра.

    Очилата  са оборудвани с миниатюрна батерия, която генерира слаб електрически ток, преминаващ през стъклото. В тях специалистите са поставили течни кристали остават прозрачни при наличие на ток.

    На всеки десет секунди електрозахранването се спира, в резултата на което очилата леко се замъгляват за  един много кратък период от време – от 0,1 до 0,2 секунди. Както  и обикновеното мигане, това остава почти незабелязано от собственика на очилата, но зрението му получава необходимата му почивка .

    Причината за разработката на тези очила с  резултатите от многогодишни изследвания, съгласно които продължителната работа на компютъра води до това, че човешките очи започват да мигат доста по-рядко от обикновеното. Това, от своя страна , води до сухота в очите и повишена уморяемост.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *