ВМРО подложи на критика правозащитници

    ВМРО: Денят за правата на човека е добър повод да заклеймим злоупотребата с тях.

     Международният ден за правата на човека е хубав повод да се сетим отново за всички онези, които злоупотребяват с тези права, възползват се от тях и ги превръщат от нещо красиво – в нещо меркантилно. Това се казва в позиция на ВМРО по повод Международния ден на човешките права, който се отбелязва днес – 10 декември.

    Повод за острата позиция на партията са изказвания на представители от правозащитни организации и на новоучредяващата се партия ПОМАК. Освен че спорят директно с Конституцията, по отношение на етническите партии, въпросните правозащитници заявяват и следното:

    „Пред очите на всички ромските квартали все по-масово придобиват облика на гета” и „Пред очите на всички и на фона на нищо незначещи думи и документи за необходимостта от интеграция ромските деца остават здраво затиснати в квартални сегрегирани училища, при несъпоставимо качество на образователната среда и услуги, без никакъв шанс за междукултурна заедност…”

    ВМРО се съгласява с констатациите и пита: кой е виновен? Нима сред виновните не са същите тези неизброими правозащитници, които десетки години вече получават пари в името на вездесъщата „интеграция”, пълнят се много гуши, а гетоизацията и отписването на циганите от обществото ни се задълбочава?

    Именно ВМРО от години настоява да се уважават националните традиции и ценности, а хората с различна сексуална ориентация да не я натрапват публично, в нарушение на правата на мнозинството. ВМРО предлага варианти за заличаване на гетата, за решаване на Циганския въпрос с конкретни стъпки, свързани с образование, с работа и с реално вписване на тези хора в обществото. ВМРО предложи и пълна ревизия на абсурдното „Десетилетие на ромското включване”.

    През това време разни организации натрапват правата на човека като средство за изнудване и за печалба, а онова, което постигат, е не интеграция, а точно обратното – разпад на българското общество.

    Международният ден за правата на човека е хубав повод у нас да си кажем, че за да имат хората права, всички без изключение трябва да почитат и спазват законите на България.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *