Зла ирония на съдбата застига две японски семейства

    bebeПреди 60 години, се ражда момче, което трябва да расте в една и съща стая с трима  братя и майка си.

    Бедното семейство оцелява само със скромна държавна компенсация. Момчето расте и учи във вечерно училище, за да може през деня да работи във фабриката и да помага на майка си да  се грижи за по-малките.

    В същото време, преди 60 години,  в същата болница се ражда друго момче, което трябва да живее  щастливо, с нищо непомрачено детство, и да учи в престижен университет. Сега този човек е  ръководител на една успешна компания, както и братята му , които също работят в големи компании.

    Всичко щеше да остане на мястото си, ако братята на мъжа, отгледан в охолство,  започнали  да се съмняват в роднинство си с  него, поради липса на външна прилика. През 2011 г. семейството иска ДНК анализ, който потвърждава опасенията.

    Подмяната вероятно е станала в момента, когато акушерката занесла новороденото да го изкъпе,  а след това връща бебето обратно, обърквайки родителите.

    В интервю за медиите, човекът, който е израснал в бедност казва, че чувства силен шок и гняв.

    „Аз не разбирам как това е  могло да се случи. Все още не мога да повярвам. Честно казано, аз не съм готов да  приема това“ – казва потърпевшия.

    Тайският окръжен съвет е задължил болницата да му плати  обезщетение в размер на 38 милиона йени (370 хиляди щатски долара) .  въпреки че човекът е искал 250 милиона йени ( 2,5 милиона щатски долара).

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *