Янукович: Когато се договорим, тогава ще подпишем споразумение

    yanukovichУкраинският президент Виктор Янукович заяви, че Украйна ще подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз, когато  договори с него  нормални условия.

    “ Ние ще направим всичко, за да може Украйна да стане  по-силна икономически, да  направим всичко така, че всяка година да живеем по-добре, страната да бъде по-конкурентоспособна. След като стигнем до това ниво, на което ще ни бъде комфортно, и когато то отговаря на нашите интереси,  когато ние се договорим за нормални условия,  след това ние ще водим разговор за подписване“ – цитира украинския президент агенция Интерфакс.

    Президентът казва, че иска такова споразумение да бъде  подписано възможно най-скоро.

    Янукович също така потвърди участието си в предстоящата  тази седмица във Вилнюс среща на върха за „Източно партньорство “ .

    Междувременно Евромайдан ще изпрати свои представители на срещата на върха: партийните лидери Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Tяггнибок .

    Пред протестиращите на Европейския площад в Киев във вторник говори и председателят на литовския парламент Loretta Grauzhinene.

    “ Поздравявам народа на Украйна, койито дойде да защити  своя европейски избор на своята велика страна. Литва вярва в правилния избор на украинския народ, вярвам , че Литва и Украйна ще работят заедно в обединена Европа“ – каза тя.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *