Техеран: Белият дом е изопачил текста на „ядреното споразумение“ с Иран

    Говорителят на външното министерство на Иран Марзие Афхам твърди, че Белият дом едностранно и неправилно тълкува споразумението от Женева за  ядрената програма на Иран, съобщи агенция Irna.

    Според Aфхам, в бюлетина, публикувана на сайта на Белия дом , някои думи и термини противоречат на текста на съвместния план за действие, приет по време на срещата в Женева.

    „Информационният бюлетин е едностранчив поглед върху текста на Споразумението от Женева. Някои термини и изрази в това съобщение за пресата не отговарят а текста на  “ програмата за съвместни действия“, приета в Женева, – каза тя.

    Тя отбеляза също, че прессъобщението е публикувано от  Белия дом на 23 ноември, а официалното изявление за резултатите от  разговорите е публикувано на следващия ден.

    Марзие Афхам подчерта, че всички думи и формулировки, съдържащи се в четиристраничния текст на програмата, са били проверени от всички страни, които са участвали в преговорите. Това беше една от причините, поради която преговорите бяха толкова дълги. “ А това, което е публикувано на сайта на Белия дом, е едностранен прочит на текста на договора“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *