Oбвиниха „Умните“ телевизори на LG в шпионаж

Oбвиниха „Умните“ телевизори на  LG в шпионаж

LGНякои модели „умни“ телевизори , произведени от LG  събират информация за потребителските предпочитания на зрителите и ги пращат на сървъри на компанията, пише Syndey Morning Herald. В понеделник за това  пише в блога си един от собствениците на такъв телевизор – британският  IT – консултант Джейсън Хънтли .

Отначало Хънтли забелязал реклама, която се появява на главния екран на устройството, разказва репортерът Бен Граб. Тогава погледът му уловил видео, което описва вградената функция за  рекламно таргетиране (Smart Ad). В резултат на това той открил  опцията в TV менюто “ събиране на информация при гледане“, която е активирана по подразбиране. Въпреки това, след анализиране на трафика в домашната си  мрежа, Хънтли установил, че данните се изпращат , независимо от това дали тази опция е активирана или не.

„От рекламата  не може да се избяга , но аз бях ядосан, че съм платил повече от 500 лири за телевизор, платил съм  за широколентов достъп до Интернет, а LG смята, че има право да ми показва каквито си пожелае реклами“ – обяснява позицията си Хънтли.

Източник : The Sydney Morning Herald

 

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *