Израелският външен министър: Време е да се търсят други съюзници

    Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви , че е време страната да търси други съюзници, вместо да се концентрира върху съюза с Вашингтон.

    Той заяви: “ В продължение на много години  външната политика на Израел е ориентирана в една и съща посока – към Вашингтон.  Mоят външна политика е много по- реферална“.

    Либерман продължи с думите : „Пред американците днес има  твърде много предизвкикателства, и аз не бих искал да бъда на тяхно място. Те са  заети с Иран и Северна Корея,  също така имат проблеми с икономиката и имиграцията“.

    Либерман също така изрази своите възгледи за „мирния процес“: „Ние можем да изградим мира, но ние не може да го наложим със сила. Трябва да има ясно подреждане на приоритетите – на първо място е сигурността на Израел, след това  палестинската икономика, а след това – мир.

    Либерман също атакува предубедената позиция на ООН по отношение на Израел: „Ако погледнете статистиката,  от основаването на държавата е имало 49  резолюции на Съвета за сигурност, осъждащи Израел, и само три, които осъждат Иран“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *