Нелегален „Пазар за Убийства“ на политици в Интернет разкри Forbes

    Screen-Shot-2013-11-12-at-9.49.48-PM1Списание Форбс съобщи за появата на интернет ресурс,  наречен Assassination Market (Пазар за убийства), където потребителите събират пари за убийствата на видни политици.

    Материалът, който разказва за този зловещ пазар, се появи на сайта на Forbes на 18 ноември. Както е установил репортерът Анди Грийнбърг ( Andy Greenberg), сайтът функционира така – всеки може да „пожертва“ определена парична сума за убийството на един или друг човек.

    А ако убийството бъде извършено, този, който е изпълнил поръчката, получава всички пари, събрани на ресурса. Може  да се направи дарение с Bitcoin (анонимна  криптовалута) .

    Достъп до Assassination Market има само чрез анонимната мрежа Tor . Според Грийнбърг Assassination Market  функционира в продължение на повече от четири месеца .

    През това време  на сайта са пуснато няколко „поръчки „. По-специално потребителите на ресурса са започнали да събират пари за убийството на шефа на американската Национална агенция за сигурност  Кийт Александър и американския президент Барак Обама .

    Най-голяма сума е събрана  за друг проект – за убийството на шефа на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, който е смятан за основен противник на разпространението на  Bitcoin. За тази цел потребителите на сайта са събрали около 124 Bitcoins (които към момента на написването на тази бележка са около 85 0000 щатски долара) .

    Предполагаемият основател на Assassination Market,  кореспондирал си с репортера Forbes е заявил, че сайтът възнамерява в бъдеще да събере достатъчно потребители и да помогне да бъдат убити достатъчно политици, за да „ги застави да се страхуват да заемат публична длъжност“.

    “ В резултат сайтът ще унищожи всички правителства навсякъде по света. Смятам, че това ще промени света и ще го направи по-добър“- е казал създателят на Assassination Market, който се е представил с псевдонима Kuwabatake Sanjuro – името на един от самураите от филма „Телохранител „на Акира Куросава.

    http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/11/18/meet-the-assassination-market-creator-whos-crowdfunding-murder-with-bitcoins/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *