Домашен робот се самоуби

    В Австрия вероятно е регистриран, може би, първият случай на самоубийство сред роботите. Машината-чистач се  включила сама и се качила на гореща електрическа печка. Единственото нещо, което след това е останало от робота е  една шепа пепел. Местните журналисти се шегуват, че постъпката на робота е продиктувана от това, че му дошло до гуша от постоянно почистване.

    Случката станала,  когато в дома нямало никой. Роботът , както се оказва, едва не изгорил цялата къща.

    Собственикът на апартамента  сложил робота на масата, за да почисти. Веднага след като машината си свършила  работата,  собственикът и семейството му спокойно отишли на разходка .

    „По някакъв начин той се включил, минал по масата,  и събаряйки тигана, се оказал на котлона“ -разказват пожарникарите.  Много скоро започнал да се топи, а след това избухнал в пламъци. Когато пристигнахме от робота  бе останала само купчина пепел. „

    Собственикът му твърди, че преди да напусне той изключил устройството, но явно не и котлона.

    “ Компанията, която произвежда тези роботи, продава опасни устройства. Ще ги  съдя и ще поискам обезщетение“, цитира  Daily Mail собственика на самоубилия се робот, чието семейство останало без покрив над главите си.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *