Ердоган премества турските студенти и студентки в различни общежития

    Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че правителството ще въведе правила, според които студентите  и студентките, ще живеят в различни сгради на общежитията, съобщи Associated Press.

    Ердоган заяви, че държавата не трябва да се намесва в личния живот на гражданите, но да се опазят студентите – това е задължение на правителството пред техните  родители, пише  Hurriyet Daily News. По-специално той каза за смесените общежития следното: “ Никой не знае какво се случва в тези места … Ние, като консервативно и  демократично правителство трябва да се намесим“.

    Министър-председателят отбеляза, че три четвърти от държавните общежия вече са разделени по полов признак. В момента става дума за останалите сгради, както и за частните общежития.

    Правителството на Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитие често са обвинявани, че се опитват да ислямизират Турция , която е светска държава.

    По-специално, през есента на 2013 г. бе отменена забраната за носене на забрадки в държавните институции, която действа в продължение на повече от 10 години. Година по-рано Ердоган подписа нов закон за образованието, с което затвърди позицията на ислямските религиозни училища, които предизвика възмущението на секуларистите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *