В Перу дерат делфините живи за да ги използват за лов на акули (видео)

    Организацията за защита на животните е разгневена от  бруталните убийства на хиляди делфини край бреговете на Перу, където животните се използват като стръв за акула. След това от заловените  акули се приготвя азиатския деликатес, наречен “ супа от перка на акула“.

    Супа от перки на акула е много скъпо ястие в Китай и други азиатски страни. Всъщност екстравагантното ястие е много по-скъпо – не само по човешки и етични стандарти. Цената е също така евентуалното разпадане на цялата екосистема на океаните. Популацията от делфини и акули намалява поради широко разпространения им лов, и според групата за бдителност Asociaci?n Mundo Azul, ново разследване е установило, че всяка година край бреговете на Перу рибарите убиват най-малко десет хиляди делфини, за да ги използват като стръв за акули.

    Както съобщава CNN, наскоро, по време на разследване под прикритие , представители лондонския проект Eclogist Fil Unit са направили видеозапис за един от случаите на лов, и са публикували кадрите. На шокиращото видео  може да се  види как рибари стрелят с харпун и веднага след като хванат делфин – клането започва .

    Обилно кървящият делфин се качва на  борда, а след това с нож  перуански рибар дере  кожата на делфина и внимателно разрязва тялото му  на тънки парчета. Въпреки факта, че  убийството на делфини в Перу през 1996 г. е обявено извън закона, изпълнителният директор на Организацията за защита на животните Mundo Azul Стефан Аустермюл твърди, че рибарите да продължат да избиват беззащитните животни.

    За съжаление, настоящата забрана, действаща на сушата,  за употреба и продажбата на делфиново месо не се прилага за морските пространства. Mundo Azul отбелязва слабото прилагане на законите и липсата на осведоменост за съществуването им. Според независимият разследващ журналист Джим Уикенс, „През последните години  акулите се ловят все повече. Месото от акула се използва най-вече в Перу, но ние знаем, че перките се изнасят в Далечния изток, където те се готвят на супа. Уикенс, заедно с оператора Александър Рейносо, с очите си са видяли брутални сцена с улов на делфини.

    В момента инцидентът се разследва от правителството на Перу , което твърди , че ще вземе строги мерки за предотвратяване на други престъпления.

    Ако има нещо положително в цялата тази ситуация с нечовешка жестокост, това е фактът, че в Китай супата от перки на акула , която обикновено се сервира по сватби и банкети за елита,  изглежда губи своята популярност.
    Въпреки това, за да се отговори на вкусовете на китайците през изминалата година са били убити 70 милиона акули.

    http://www.cnn.com/video/data/2.0/video/world/2013/10/23/pkg-romo-peru-dolphin-killers.cnn.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *