La Stampa: Кремъл е шпионирал на Г-20 делегатите с флаш памети и зарядни устройства

    flashВ светлината на разгорелия  се тази седмица „шпионски скандал“,  пресата публикува поредната сензация.  Както се оказва, не само Белият дом, но и Кремъл  незаконно е събирал  информация за лидерите на други държави.

    В статия, публикувана на 29 октомври в италианския вестник La Stampa се казва, че на  проведената в Санкт Петербург среща на върха на Г-20,  чуждестранните делегации са получили от организаторите флаш памети с предварително инсталирана програма, която позволява да се наблюдават действията на собственика.

    Изданието твърди, че председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой след завръщането си от Русия е предал  получените от организаторите на „Г 20“ джаджи на белгийските разузнавателни служби, а те от своя страна ги изследвали заедно с германските си колеги.

    Експерти по сигурността са стигнали до извода, че във флаш-паметта е инсталиран „троянски кон“, който събира информация за компютъра на нищо неподозиращия  собственик. „Троянец“ е имало също и в зарядните устройства за мобилни телефони. Така руските специални служби са  имали достъп до телефонните разговори на гости и тяхната кореспонденция.

    От Кремъл естествено отричат.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *