Британският премиер призова да се експулсират от страната източноевропейските мигранти

    Британският премиер призова за затваряне на националния пазар на труда за поляците, жителите на балтийските и други страни от Източна Европа, като се повиши  конкурентоспособността на местните британци.

    „Великобритания трябва да „каже не“ на имигрантите от Източна Европа, като застави местните британци да работят по-добре “ – каза Дейвид Камерън по време на церемонията за приемане на млади работници в автомобилния завод Mini в Каули.

    „Можете да видите, че нa някои от нашите зaводи половината от работниците – това са поляци, литовци и латвийци. И това не е по тяхна вина : Искат да работят, виждат свободно работно място, идват и работят, но като страна, ние трябва да им кажем „не“. Нека образователната ни система работи нормално и  от училища и колежи излизат млади хора, които ще могат да  заемат тези работни места“ – цитира  думите на Камерън The Telegraph.

    По официални данни, през април – юни 2013 г. в Обединеното кралство са работили 683 000 работници от Чехия, Унгария, Полша, Словакия и балтийските държави. Очаква се, че този брой ще се увеличи с една трета, когато през януари 2014 г. ще бъдат вдигнати ограниченията за наемане на работа на граждани на Румъния и България.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *