В Брюксел крадец се опита да зарази полицай със спин

    В Брюксел мъж, който е бил задържан за кражба на дамска чанта, ухапал полицай по пръста и се изплюл в лицето му. Обяснявайки, че е болен от спин, той казал на полицая : „Сега ние ще умрем заедно“, съобщава Sudinfo.

    26 -годишният мъж, чието име не се съобщава, ухапал полицейски служител в полицейското управление, където  било закаран след ареста. Това се случило в момент, когато той се опитал да му вземе пръстови отпечатъци. DH пише, че арестуваният също така счупил и копирната машина.

    Мъжът  е обвинен и за опит за заразяване със спин. По време на разследването е оставен в ареста за два месеца.

    За това, дали  ухапаният полицай е заразен все още е неизвестно. Представители на белгийската полиция се надяват, че това не станало, защото в момента на ухапването той е бил с гумени ръкавици .

    Нападението срещу полицая се случва три дни след многохилядна акция срещу насилието, която се проведе в Брюксел, Белгия, от правоохранителните органи.

    На митинга се събраха повече от четири хиляди души, според RTBF. Полицаите се оплакват, че напоследък те  твърде често са подложени на нападения от страна на обикновените граждани.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *