Апаратът Nutrima, който веригите хранителни магазини ще намразят

    concept-nutrima-kitchen-nutritions-food,E-V-390631-22Разработеният наскоро апарат Nutrima позволява в домашни условия да се  определят токсичните елементи в продуктите. От сега нататък, преди да започнете да готвите , можете първо да проверявате продуктите за токсичност. За да направите това се нуждаете от специалната цифрова пластинка Nutrima.

    Това устройство е проектирано от дизайнера- инженер Жан Паловуори (Janne Palovuori) от Университета за приложни науки в Хелзинки. Неговата концепция бе представена на международния конкурс Electrolux Design Lab, където той зае призово място.

    Механизмът на действие на интелигентния апарат Nutrima е много прост. Само трябва да сложите продукта, от който ще   готвите храна на тази пластинка, и тя ще го претегли, ще определи колко  калории съдържа, а също така ще ви информира за наличието на токсични вещества в него.

    Фирмата Electrolux заедно с конструктора на  устройството Nutrima съобщи, че производството и продажбите ще започнат в близко бъдеще.

    Вероятно Nutrima ще бъде много популярен , но има риск, че след като научите с какво е натъпкан продукта, да се откажете да го ядате.  Всъщност така ще се появи шанс  по- внимателно да се следи това, което се продава. Въпреки, че този въпрос е доста спорен. Но концепцията , без съмнение,   заслужава уважение.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *