Загробват държавата с втора „НАТУРА“

    Нов план на „зелените“ унищожава Черноморието и туризма

    Втора „НАТУРА“, но под друго име е била разработена тайно от така наречените „зелени“ организации с огромни средства отвън. Този път на прицел са взети частни и общински земи около езера, реки, море и други водни басейни. На практика обявяването на тези територии за „терра инкогнита“ заплашва да загроби държавата. Най-потърпевша от втората „НАТУРА“ ще бъде зоната по черноморското ни крайбрежие. А Област Бургас, която е най-динамично развиващата се е обречена на тотална разруха, защото това е районът с най-много влажни зони. Новият таен план е на финал и днес ще бъде представен пред Националния съвет по биоразнообразие към МОСВ и евентуално приет.

    Заседанието ще се проведе в залата на партера в сградата на МОСВ на ул. „Гладстон“ 67 от 13:30 часа

    Разработката носи гръмкото име „Национален план за опазване на най-значимите влажни зони в България 2013-2022г.“ Така нареченият план е изработен от Фондация „Биоразнообразие“, „Зелени Балкани“ и Дружество за защита на птиците. До момента няма никаква прозрачност на онова, което се случва. Не е ясно колко финансови средства са погълнали „зелените“ по въпросния проект и по какъв начин са го спечелили. Не е проведено дори задължителното обществено обсъждане по места, което гарантира прозрачност и дава единствен шанс да се чуе гласа на обикновения човек.

    Никой не е счел за нужно да извести дори кметовете на засегнатите морски общини. Планът е подготвен и разработен при пълна секретност и игнориране на обществото и при съмнителни методи на селекция на зоните. Призоваваме МОСВ незабавно да отмени насрочения за днес съвет и да прекрати процедурата, докато проектът не получи гласност и обществено обсъждане.

    НА „Българско Черноморие“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *