Първата в света фабрика за производство на деца заработи в Индия

    bebeВ малкия индийски град Ананд, разположен в щата Гуджарат, е  открита първата в света фабрика за производство на сурогатни деца, където стотици безработни индийски жени ще могат да  правят пари, износвайки деца за бездетни западни двойки.

    Бъдещите родители ще могат да изпратят на този адрес спермата на съпруга или яйцеклетка на жената, а  след това да пристигнат в определеното време и да вземат „готовото си дете“.

    В тази клиника, в която са инвестирани милиони долари , има всичко необходимо за сурогатни майки, родители и техните деца: стаи за настаняване, камера за бъдещите родилки и родилни  отделения, офиси, отделения за оплождане ин витро, както и заведения за хранене и магазин за подаръци.

    Сурогатната майка получава за всяко износено от нея дете около $ 8000, а  съпрузите плащат  28 000 долара. В момента  под грижата на старшия лекар Nayany Patel се намират около 100 бременни жени, които живеят в отделно крило. Въпреки факта, че  болницата е в строеж, там вече са „произведени“ около 600 бебета.

    Д-р Пател  заяви в интервю по Би Би Си 4, че тя редовно получава писма със смъртни заплахи и обвинения, че печели на гърба на бедните индийки. Самата лекарка счита работата си за мисия в името на феминизма. Тя отрича всички обвинения, като посочва, че сурогатното майчинство – това е работа като всяка друга, и  дава на жените възможност да си помагат една на друга.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *