САЩ: Meтеорит пада в кратер на друг метеорит, двама души са загинали от пожар

    Жителите на Охайо са били заслепени от ярка синя светкавица в нощното небе на 27 септември 2013 г., в южната част на щата  около 23:30 Източно време, съобщава examiner.com. Може би това е бил метеорит или части от спътник, чието падане на Земята бе прогнозирано в петък ?

    Огненото кълбо е ударило, според информациите,  близо до дом в северния окръг Адамс, щата Охайо, на няколко километра от град Пийбълс, предизвиквайки пожар. Тези съобщения засега не са потвърдени. Шест повиквания са довели до борба на пожарникари  с огъня в ранните сутрешни часове .

    Един от съседите на мястото на инцидента заявява, че метеорът е  пресякъла града и и е поразил място, близо  до гробището Locust Grove,  само на четири мили от  Great Serpent Effigy Mound.  Наскоро до същото място се е появил и кръг на полето.

    Също така се знае, че преди хиляди години там е паднал  голям метеорит, който е образувал огромен кратер .

    За  падането на метеорита съобщава и  уебсайтът на Американското общество за метеори.

    По-късно се появиха някои подробности за инцидента.

    Сутринта на 28 септември 2013 г., извън Пийбълс, Охайо, в района на Locust Grove,  община Aдамс,  къща е изгоряла до основи. Двамата жителите на къщата, възрастната двойка Джейн Лайл и Ламбърт, са починали в резултат на отравяне с въглероден окис. Смята се, че причина за пожара е падане на метеорита или неговите горящи отломки, които са ударили къщата.

    Властите продължават да разследват причините за пожара.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *