Във Великобритания се появи хибрид между картоф и домат (видео)

    kartofБританците скоро ще могат да се сдобият с напълно уникален зеленчук. Хибридът между картоф и домат премина  последните тестове на организацията за контрол на качеството на продуктите и е готов за продажба в магазините.

    Това необичайно растение е наречено TomTato.

    Много скоро то ще се появи в продажба, а сега британската компания „Томпсън и Морган“ подготвя продукта за  масово производство.

    Процесът  на отглеждане на този чуден зеленчук не е толкова прост. Независимо от факта, че растението е резултат на генно инженерство, всеки негов храст изисква индивидуална грижа.

    Освен това дори и създателите все още не са в състояние да определят  кои са най-опасните  вредители за него – колорадския бръмбар или листните въшки.

    Плодовете на това растение са абсолютно натурални и безопасни. И това не е трик. Tomtato изисква много по-малко място, отколкото ако трябваше да се отглеждат и картофи и домати – казва мениджърът на „Томпсън и Морган“ Michael Perry .

    При това  може да се отглежда буквално в задния двор на къщата. Като цяло се  получават две пълноценни растения в едно. Експертите са изчислили ,  че реколтата от всяко растение е  500 чери домати.

    Тези хибриди се отглеждат в лаборатории  15 години. Но досега нито една от пробите от миналото до настоящия момент не имала търговска печалба.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *