Жените са “ изкупителната жертва“ в източноевропейските сексскандали

    “ В последно време любовта е причината за падането на най-малко двама влиятелни източноевропейски политици –  чешкият министър-председател Петр Нечас и руският  министър на отбраната Анатолий Сердюков. От всички прилики в двата случая най-поразителното е, че  в крайна сметка, в цялата бъркотия виновни излизат само жените „- казва писателят и журналист Леонид Бершидски за  Bloomberg.

    Възлюбената на Нечас е Яна Надьова, която служи като ръководител на екипа му  повече от шест години , казва авторът на статията . През юни 2013 г. 400 полицаи нахлуват  в правителствени сгради, включително и на Нечас и Надьова, където са намерени пари и злато. Надьова прекарва един месец в затвора и все още се очаква съдебен процес“. Нечас подаде оставка малко след операцията на полицията, но никой не го обвини за нищо“ – се казва в статията .

    Любовница на руския министър на отбраната е Евгения Василиева, която става шеф на кабинета на Сердюков през 2010 г., пише Bershidsky“. През октомври 2012 г.  следователи нахлуват в апартамента на Василиева в Москва за обиск, където намират и самият Сердюков, заедно с пари, картини и антики“ – иронизира авторът на статията. Сердюков, разбира се, не е обвинен в някакво престъпление.

    “ В Източна Европа, любовта  все още е тежест за жените.  Дори и силни,  постигнали голям жени, са готови да рискуват всичко в името на своите мъже, а мъжете, за които  тези жертви, не показват никакви сантиментални чувства и благородство.

    Остава само надеждата, че Нечас и Сердюков  поне тайно им  предоставят известна подкрепа Предвид очевидното нивото на корупция в двете страни –  Русия се нарежда на 133-о място от 174 , а Чехия – 54-то – те трябва да са в състояние да направят живота по -лесен за техните любовници “ – предполага Bershidsky .

    Източник: Bloomberg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *