Ватикана обяви Христос за първия микроблогър

    Ръководителят на Папския съвет за култура, архиепископ Джанфранко Равази (Gianfranco Ravasi),  нарече Исус Христос  първият в историята микроблогър, съобщи вестник Le Soir.

    Според Ravasi, Христос е  използвал кратки фрази, които съдържат по-малко от 45 символа, доста преди да се появи микроблогинг услугата Twitter и думата „туитване“. Като пример архиепископът дава заповедта на Христос „Обичай ближния си“.

    Gianfranco Ravasi вече е сравнявал  библейските думи на Христос с туитове. В статията си за италианския La  Stampa, публикуванa през март 2013 г., Ravasi определя  думите на Исус: „Времето се изпълни  и се приближи Божието царство, покайте се и вярвайте в благовестието“ за своеобразен туит – прост, ясен, и в същото време изпълнен с езотерично значение“. Според Ravasi на гръцки тази фраза се вписва в 8 думи, а  на италиански за нейното написване са необходими 90 знака, 50 знака по-малко от максималната дължина на съобщение в Twitter.

    През 2009 г.  Gianfranco Ravasi стана известен с твърдението, че еволюционната теория, разработена от Чарлз Дарвин, не противоречи на библейската версия за произхода на света. Поради тази причина, каза свещеникът, Ватикана никога не е отричала официално теорията на еволюцията.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *