Наркомафията в Мексико помага на пострадалите от наводненията

    Мексиканската престъпна организация „Картелът от залива“ е решила да помогне на хората, засегнати от урагана „Ингрид“ в област Тамаулипас, като им закара храни.

    Ураганът „Ингрид“ и тропическата буря “ Мануел “ едновременно нахлуха в Мексико от две страни – от Атлантическия и Тихия океан. Броят на жертвите достигна 115 души и е вероятно да се увеличи още повече – според президента Енрике Пеня Нието, съобщава Reuters. Имотите и жилищата на почти 240 000 души са претърпели сериозни щети, а общият брой на засегнатите от природните бедствия е 1,2 милиона души.

    Наркокартелът публикува в неделя в социалните мрежи  видео, в което се вижда как наркомафиотите карат храни в засегнатите райони, а след това ги раздават  на хората.

    Инициативата на престъпниците се приема  с благодарност от страна на пострадалите??.

    Видеокадрите се съпровождат от въпроси към политиците и правителството, което , според Картела не се интересува от проблемите на хората. А според престъпници, те помагат безкористно.

    Потребителите на социални мрежи   изразиха изненада как наркотрафикантите са преминали с колите си по  пътищата на щата за да им помогнат, като по тези пътища е трябвало да има части на армията и морската пехота, оказващи помощ на населението.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *