В Средиземно море рибата е на изчезване

    Членовете на Европейската комисия са стигнали до заключението, че ако в североизточната част на Атлантическия океан има значително подобрение в управлението на рибните запаси, то в Средиземно море тези резерви продължават да са под заплаха от изтощаване.

    Последните данни за икономическите и биологичните условия в региона, както и резултатите от проучването на рибните запаси в него,  бяха представени на Международния съвет за изследване на морето, и икономическия и научно- технически комитет по рибно стопанство в Европейския съюз.

    Мария Даманаки, комисар по рибарство и морско дело, подчерта подобряването на състоянието на рибните ресурси в северните райони и изрази загриженост за състоянието на запасите в Средиземно море.

    „Намаляването на рибните запаси в Средиземно море е поради прекомерния риболов, какъвто беше случаят в северните райони около преди десет години. Средиземноморските страни трябва да решат проблема в най-кратки срокове за нерационалния улов на риба, преди той да причини сериозни щети на околната среда“- каза експертът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *