Първият невидим небостъргач в света ще се появи в Южна Корея (видео)

    tower-south-koreaВ Сеул  скоро ще се появи уникален небостъргач – само че  няма да може да го видите.

    Става дума за това,  архитектите са получили разрешение да  изградят първия в света невидим небостъргач с височина 443 м, наречен  „Кулата на безкрайността“ (Tower Infinity).

    Сграда ще е със светодиодна фасада и специални камери, които ще проектират околната среда зад небостъргача върху лицевата му част. По време на работа системата ще направи контурите на сградата  почти неразличими.

    Тя също така ще бъде в състояние да излъчва  специални събития или рекламни проекти на повърхността на сградата.

    Но дори и когато проекторите  са изключени,  небостъргачът ще бъде в състояние да запазва  известна степен на невидимост. Той ще бъде изграден с помощта на много стъкло, и ще има открита планировка на етажите, така че посетителите ще могат да видят какво се случва на много етажи под тях.

    Кулата на безкрайността ще се използва основно за отдих и развлечения. В небостъргача е планирано да се построят аквапарк, кина и ресторанти. Наблюдателната площадка на кулата ще бъде на трето място в света по височина, и което е любопитно, ще се намира точно над сеулското  международно летище. (Как ще реагират на идеята за изграждане в близост до летището на невидим небостъргач пилотите, е все още неизвестно).

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *