Служители на СДОТО подслушвали 875 телефона без разрешение

    875 телефонни номера, за които не е имало разрешение, са били намерени в бележници на служителите от СДОТО по делото за незаконното подслушване в МВР.

    Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

    По това дело основен обвиняем е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

    „Прегледани са най-сетне всички т.нар работни тефтери на всички оператори на мобилни станции. В момента чакаме да получим справка кои са тези 875 лица, чиито телефони фигурират в бележниците, но за тях няма надлежно разрешение. За да говорим чии са тези телефони, ще трябва да получим справките от трите мобилни оператора“, уточни Цацаров.

    Той обясни още, че до месец ще има обвинение по случая с бюлетините, намерени в печатницата в Костинброд.

    „Нашето намерение е „Костинброд“ да влезе в съда. До два месеца ще има обвинителен акт, което означава, че до месец се очаква да има и съответните обвинения“, каза още главният прокурор.

    Той обяви, че е получил сигнал за бездействие от страна на Министерството на икономиката по осигуряване на доказателства за арбитражното дело, заведено от Русия срещу България за АЕЦ „Белене“.

    Вчера стана ясно, че наетата да защитава българските интереси кантора „Уайт енд Кейс“ е предупредила енергийния министър Драгомир Стойнев, че страната ни не предприема нужните мерки и може да загуби делото.

    Цацаров обеща, че скоро ще има резултати по много подадени сигнали в сферата на енергетиката.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1146100

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *