S -Class Coupe стана звездата на Мерцедес във Франкфурт

    Concept S-Class CoupeЗвезда на Mercedes- Benz  на автомобилното изложение във Франкфурт стана концепта S -Class Coupe- колата, която е превю на предстоящата замяна на заминаващата си  CL -Class . Серийният германците ще представят следващата година на автомобилното изложение в Женева.

    Колата  изглежда по-спортна в сравнение с луксозния  седан. Профилът е с ниска позиция, гладка,  плъзгаща се линия на покрива и атрактивен заден спойлер, нарастващ от линията на багажника. Задните  светлини имат  прилика с SLS. Дължината на колесната база е с 90 mm по-къса от оригиналния седан, но  с 59 mm по-широка.

    Вътре са същите високотехнологични дисплеи и материали от най-високо качество. Централният тунел разделя не само водача и пътника, но се простира и през задната част, превръщайки дивана в  две отделни кресла.

    Под капака е разположен 4,7 -литров V- 8, който е е на  S500, и  развиващ 450 конски сили и 700 Нм въртящ момент. Ще дебютира серийна версия, най-вероятно, с наскоро представената деветстепенна скоростна кутия. Както и седана, купето ще е със същия пакет за сигурност.
    Камери ще следят трафика и ще откриват пешеходци на разстояние 50 метра. Тези   камери се управляват от системата Magic  System Body Control, която регулира oкачването, изхождайки от  характеристиките на пътната настилка.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *