Камерън забравил секретни документи във влака

    David-Cameron Британският премиер забравили личния си куфар във вагон-ресторанта, съобщава The Daily Mirror.
    Инцидентът е станал в събота, когато Камерън пътувал за сватбата на братовчедка си с влака от Лондон до Единбург. Както разказал един от пътниците, той забелязал премиера във вагон-ресторанта. Скоро Камерън напуснал, а на мястото, където той седял, останало червено куфарче с надпис  „министър-председател“, в  което обикновено се държат секретни документи.

    Куфарът, според очевидеца, никой не пазел, и от него стърчал ключ. Пътникът признава, че той не е повярвал в  това, което видял, и дори специално заснел случая.

    “ Лесно можех  да ударя този човек, тъй като с него нямаше нито един бодигард.  А фактът, че куфарчето му лежеше там просто ей така, просто беше невероятно. Лесно можех да го отворя или да избягам с него“ – отбелязва пътникът.
    Case-left-by-David-Cameron
    Камерън бе разкритикуван за неговото лекомислие от колеги.

    В същото време от пресслужбата на Камерън отричат,  че премиерът е забравил куфара си. Даунинг стрийт уверява, че червеният куфар  винаги е под охрана. А министърът на транспорта Саймън Бърнс заяви, че Камерън не може да  използва обществен транспорт, тъй като правилата му забраняват да носи  секретни документи .

    Камерън не за първи демонстрира разсеяност. Миналата година, министър-председателят забрави в кръчмата осемгодишната си дъщеря Саманта.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *