Военни самолети на САЩ идват в България

    Военнослужещи от Българската армия, съвместно със служители от структурите на Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за национална сигурност и Националната разузнавателна служба, ще участват в учение „Хвърлена ръкавица 2013”, което ще се проведе на територията на Република България, пише на сайта на Министерството на отбраната.

    Това учение е резултат от едногодишен процес на планиране и има за цел да развива и подобрява разбирателството, сътрудничеството и оперативната съвместимост между армиите на България и САЩ. То е рутинно, в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2013 г., и няма връзка с никакви реални международни събития.

    По повод постъпили запитвания от медии, пресцентърът на Министерството на отбраната информира гражданите и представителите на средствата за масово осведомяване, че във връзка с учението „Хвърлена ръкавица 2013”, в периода до 25 септември 2013г. на територията на Република България ще пребивават военнотранспортни самолети на Силите на САЩ. Във връзка с изпълнение на сценария на учението се предвижда движение на специализирана техника и оборудване в различни части на страната.

    http://www.md.government.bg/bg/news.php

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *