Белият дом: САЩ ще публикуват доклад за химическото оръжие в Сирия

    Говорителят на Белия дом заяви, че разузнаването е подготвило доклад за използването на химически оръжия в Сирия, който вероятно ще бъде публикуван тази седмица, пише Би Би Си.

    Говорителят отбеляза, че практически няма съмнение, че миналата седмица в Сирия са били използвани химически оръжия и че зад това стои сирийското правителство.

    Той отбеляза също, че разглежданите от САЩ  възможности за интервенция в сирийската криза не са  предназначени за смяна на режима.

    В същото време администрацията на САЩ заяви , че се надява, че  срещата на руската и американска делегации относно Сирия ще е „скоро“, според официалния представител на Държавния департамент Мари Харф.

    Що се отнася за срещата в Хага, която трябваше да се проведе тази седмица, Харф подчерта, че „тя е само отложено, а не  отменена.“ „Ние считаме, че сега не е време за тази среща Надяваме се, че ще се проведе  в близко бъдеще“ -каза представителят на Държавния департамент.

    Харф подчерта, че „ние работим с Русия“ по въпроса. Тя също така изрази увереност, че ситуацията в Сирия „няма военно решение“, пише ИТАР – ТАСС.

    Още по темата: Ръководителят на специалната комисия: Свидетели посочват, че бунтовниците са използвали химическо оръжие

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *