Мигранти – мюсюлмани нападнаха полицаи в Дания

    На 17 август в най-големия жилищен район Елсионор в град  Вапнагарда група от  20 имигранти –  мюсюлмани са атакували полицаи и хвърляли камъни по полицейска кола, пише Uriasposten.

    Сблъсъци с полицията, палежи, масови свади, побоища на улицата, експлозии на фойерверки, хвърляне на камъни в  прозорците, и други безредици отдавна тормозят жителите на Вапнагарда.

    Лидерът на местната община  Per Olsen се обърнал към полицейското управление в Северна Зеландия с искане да се засили защитата на законността и реда в жилищния район.

    Според Olsen, полицията не разполага с необходимите ресурси за справяне с тази ескалация на  престъпността в района. Жителите се страхуват да говорят за това от  страх  от репресии.

    Някога мирният и тих датски град през последните няколко години се е сдобил с редовна армия от бунтовници и размирници в лицето на ислямските имигранти.

    „Защо те се държат така защото ние не ги обиждаме? Аз съм изумен от жаждата им за унищожаване и желанието за сплашване на другите. Какво ги накара да се държат по този начин? Младите хора се смеят, когато става въпрос за полицията. Те подпалват мотоциклети или контейнери, и когато полицията пристигне, просто си тръгват и остават ненаказани“, недоумява Olsen.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *