Лавров: Русия няма да воюва с никого заради Сирия (обновено)

    Русия няма да воюва с никого заради  Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Интерфакс.

     Москва няма да воюва с никой, заяви днес министърът на външните работи Сергей Лавров, запитан за реакцията на Руската федерация при възможността за военни удари срещу Сирия.

    При това Лавров разчита, че „все пак нашите западни партньори ще ще определят своята политика не реактивно установяване, а стратегически.“

    „Ние разбираме ограниченията на стратегическо мислене, свързани с изборния цикъл много често, когато трябва да се отговаря на емоциите на избирателя – емоции, които самите управляващи кръгове нагнетяват, – каза министърът. Да, това е животът, но фактът, че основите на международното право стават все по-малко значими за нашите западни партньори, най-малко за водещите държави на Запада – това е лошо „.

    „И всеки, който мисли, че  по този начин отново ще  бъде в състояние да създаде закони, които са съществували в епохата на безправието, мисли недалновидно – добави Лавров. Рано или късно това се обръща срещу вас, все някога“.

    Ръководителят на руското външно министерство заяви, че акцията за сплашване срещу Сирия вече е започнала, така започнаха и събитията в Ирак и Либия. Той подчерта, че военната намеса в Сирия, чрез заобикаляне на  Съвета за сигурност на ООН – е „много опасен път, много хлъзгав път.“ Според министъра западните лидери „няма да  изчакат резултатите от разследването, те вече са решили“, пише ИТАР-ТАСС.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *