Спецслужбите на САЩ предупредили Европа за предстоящи терористични атаки „Ал Кайда“

    Американската агенция за национална сигурност е предупредила за подготовката на терористични атаки в железопътния транспорт в Европа. Това пише германският вестник Bild, позовавайки се на анонимни източници. NSA е получила съответната информация чрез подслушване на телефонни разговори между членове на ръководството на „Ал Кайда“.

    Никакви подробности за подготвяните атаки не се съобщават. Въпреки това експертите по сигурността смятат, че може да става дума за поставяне на експлозиви на релсите или в тунели, както и за експлозии в самите влакове.

    В тази връзка германските власти са затегнали сигурността в железниците. По-специално за реда на гарите  следят цивилни полицаи.

    По-рано през август  стана известно, че САЩ са прихванали телефонни разговори между лидера на „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири и още 20 членове на терористичната организация, която се занимава с подготовката на нови терористични атаки. След анализ на получената информация Вашингтон и неговите съюзници решиха временно да затворят посолствата си в няколко страни в Близкия изток и Африка.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *