Създадоха зъб с Bluetooth и Wi-Fi

    zabЕксперти  са разработили умен  зъб, който ще следи здравословното състояние на човек. Учени от Тайванския  университет са измислили нова зъбна протеза, която може да  следи колко яде, пие или пуши   собственикът му, пише IT News.

    Новият „интелигентен“ зъб може да изпълнява редица  невероятни функции. Той може да записва информация за това колко често  собственикът му кашля и колко време прекарва в  обикновени разговори.

    Както съобщават разработчиците, тази информация протезата, която е оборудвана с подходящ софтуер, получава от движенията на устата, след това я предава на смартфона или компютъра чрез Bluetooth или Wi-Fi.

    Създателите на „интелигентния“ зъб казват че новият им продукт ще бъде много полезен в работата на лекарите, които трябва да следят навиците  на пациентите. Например, хората, които се лекуват от  затлъстяване,  често  крият от лекаря информация за това колко всъщност храна са погълнали за даден период.

    Сега със зъба-шпионин това вече е невъзможно.

    А  първите изпитания при няколко пациенти са показали, че в 95% от всички случаи, данните от уникалния шпионски зъб, са абсолютно верни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *