Революционeн дизайн! Въртящ се небостъргач може да бъде построен и във вашия град (видео)

    nebostargachИталианският архитект Давид Фишър разказа за амбициозни планове за изграждане на небостъргачи Dynamic Tower в градове по целия свят. Отделни етажи на тези сгради ще се завъртат около бетонна основа на 360 градуса на всеки половин час, пише Daily Mail.

    „Първите два небостъргача да бъдат построени в Дубай и в Москва.  Строителство в други градове, като Лондон, Милано, Париж, Рим, Ню Йорк и Маями също  е възможно“ – твърди журналистката Victoria Woollaston.

    На своя уебсайт Фишер обявява нова ера в архитектурата: „Сградите за първи път ще са в състояние да се превърнат  в част от живота. Те ще имат четири измерения, както и времево“.

    80-етажната сграда в Дубай се очаква да струва  355 милиона паунда, се казва в статията, а крайната цена на 70-етажна сграда в Москва, които ще бъде  построена от Mirax Group, е неизвестна.

    Всички сгради ще могат самостоятелно да обезпечават  нуждите си от електричество, като го произвеждат с помощта на вятъра и слънцето. На всеки етаж на сградата ще има  до 79 вятърни турбини, посочва изданието.


    Източник: Daily Mail

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *