Пробив: учени създадоха дупка във времето

    vremeСлед дълго  експериментиране американски физици обявиха, че са успели да създадат „дупка във времето“, съобщава hronika. Изследванията са правени в университета Пардю.

    Учените твърдят, че са създали „дупка във времето“, през която са пропуснали светлинен импулс. Доказателство за реалността на това явление е фактът по изкривяването на светлинния импулс.

    Това откритие за съжаление все още не води до възможност за пътуване във времето. Ефектът на „дупка във времето“ ще се използва в областта на комуникациите и сигурността. Създаването на това явление е насочено  към обезпечаване на комуникационен канал, който не може да се подслуша дори и с  най-модерните апарати и технологии.

    Според учените, ефектът на „дупка във времето“ кара някои фрагменти  от звука да „изчезват“. По този начин, гласовото съобщение може да бъде  изпращано без някой друг да разбере. За да се чуе съобщението, трябва да се разпопакова скритата му част от „дупката“ със специална оптична система.

    Това откритие е от голямо значение за националната сигурност. Злоумишлениците  няма да могат да четат и засичат секретната информация, тъй като не е възможно да се определи дори и времето на изпращане на аудио сигнала.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *