Интерпол бие тревога

    detectiveВ събота Интерпол разпространи извънредно съобщение – предупреждение, свързано със сигурността. На всички страни, включени в единната система за залавяне на престъпници, се препоръчва да  увеличат   бдителността си във връзка с евентуални терористични нападения.

    Тези сериозни мерки за сигурност трябва да бъдат взети във връзка с масовото бягство от затворите на опасни терористи. Става въпрос за явно организирани нападения срещу затворите в Ирак, Либия и Пакистан. В момента Интерпол разследва, опитвайки се да определи дали тези нападения по някакъв начин са свързани помежду си.

    От Лион, Франция, където е седалището на Интерпол се получи информация, сочеща вероятното участие в масовото бягство на терористичната групировка „Ал Кайда“. Международната агенция за издирване на престъпници е изпратила искания до всички 190 страни-членки да внимават за информация, свързана с атаките срещу затворите, за да се определи дали те са били координирани. Освен това  е необходимо да се намерят избягалите затворници, където и да се крият.

    В  петък  Съединените щати отправиха послание към своите граждани по света да бъдат особено внимателни при пътуване, което се дължи на предположението, че „Ал Кайда“ може да   планира серия от терористични атаки през август, особено в Близкия изток и Северна Африка.

    Държавният департамент се базира на данни на разузнаването, според които е  принуден да затвори 21 американски посолства и консулства в неделя, 4 август, главно тези, намиращи се в мюсюлманските страни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *