И в Бразилия се появиха частни затвори

    pandizВ Бразилия започнаха изпитания на държавно-частни партньорства за подобряване на системата на затворите в страната. Първите нововъведения са в  затвора в град Рибейран дас Невис.

    От 200-милионното население на Бразилия,  550 000 души изтърпяват присъди в изправителни учреждения. Според статистиката всяка година в затворите в страната стават  повече от сто бунтове.

    Затворът в Рибейран дас Невис е оборудван със система за наблюдение от висок клас, както и с модерна система за сигурност. За да се избегнат вътрешните конфликти, камери за наблюдение са монтирани в 300 затворнически килии.

    Затворниците  имат възможност да ходят на училище и в работилници. Занятията се посещават доброволно, но те могат да играят роля при обсъждането на предсрочно освобождаване на затворника.

    Поправителното учреждение е основано и се управлява  от частна компания, но  целият персонал, включително и по сигурността, се състои от  държавни служители. В момента в Бразилия затворническата система не може да се справи с огромния поток от затворници, така че държавата подкрепи инициативата за появявата на частни затвори.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *