В Съединените щати се взриви химически завод (видео)

    zavodВ завод за преработка на газ в американския щат Флорида са станали няколко експлозии, съобщава  The Orlando ??Sentinel.

    Това се e случилo в завод за преработка на пропан на компанията Blue Rhino, разположена на няколко километра от град Tаварес.

    Според местните жители първо се е чул силен взрив, а след това над покрива на сградата се е появило огнено кълбо.  Както отбелязват свидетели, звукът е бил като при взрив на бомба. A взривната вълна е била с  такава сила, че са я почувствали жителите на малкия град Mount Dora, разположен на около 10 км от произшествието. След първата експлозия е имало още взривове,  продължили около половин час.

    По предварителни данни са се взривили  химикали.

    На мястото на инцидента има пожарникари и спасители. След експлозията е възникнал пожар, който продължава : огненият стълб се вижда на километри.

    Жителите на близкия град са спешно евакуирани. Точният брой на жертвите все още не е известе. Засега  десет души се водят изчезнали. „Ще има много жертви“ – е казал в интервю за местно издание представител на  офиса на шерифа в графство Лайк лейтенант Джон Херел. Възможно е жертви на експлозията да са всички служители от нощната смяна.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *