Във френски затвор се ожениха -омъжиха гейове- убийци

    Един от първите официални гей бракове  във Франция, сключени след влизането в сила на съответния закона, е сватбата на двама мъже, осъдени за убийство.

    Свидетел на тази  тържествена церемония  се е  съгласил  да стане ислямският терорист Карлос Чакала.

    56-годишният Алфредо Страниери и 45-годишният Жермен Геф са се оженили  затвора, два месеца след влизането в сила на закона за еднополовите бракове. Страниери си  спечелва прозвището „убиец по обявите“ като търсел жертвите си, основавайки се на обяви в интернет. Той убива четирима души и е осъден на доживотен затвор през 2003 година.

    Възлюбеният на  Страниери –  Жермен Геф,  влязъл в затвора същата година за това, че обезглавил мъж и  разчленил тялото му. Съдията го изпратил в затвора за 30 години.

    След запознанството си двамата направили странно твърдение, че тогавашния френски министър Рашида Дати родила от тях син. За това убийците получили по още четири месеца затвор.

    На сватбата на затворниците се съгласил да присъства 63-годишният терорист Карлос Илич Рамирес, по прякор „Чакала“. Преди да отиде в затвора, той е смятан за най-опасния престъпник в света, отстъпвайки после това звание на Осама бин Ладен. В момента ислямистът изтърпява две доживотни присъди.

    Представители на затвора отказаха да отговорят на въпроси на журналисти дали ще бъде позволено на семейните  престъпници да живеят в една и съща килия.

    На 18 май френският президент Франсоа Оланд подписа закон за легализиране на еднополовите бракове и осиновяването на деца от хомосексуални двойки, предварително одобрен от Конституционния съвет.
    mignews

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *