Как да се подмладим със 17 години изясниха учени

    yabalkaЗа решаване на проблеми със сърцето, повишаване на имунитета и просто за да изглеждаме по- млади,  помага един плод – вкусен и достъпен.

    И отново се отличиха британски учени, които доказаха, че хората, които редовно консумират ябълки и ябълков сок имат по-младо по физиологични показания сърце, пише MedikF.

    Тайната е в специално вещество, съдържащо се в ябълките – епикатехин, което подобрява кръвообращението и повишава имунитета.

    В други плодове такова количество епикатехин просто няма, така че ябълките са извън всякаква конкуренция. Ако човек яде всеки ден по една ябълка, това е изключително полезно за сърдечно-съдовата  му система.  По-млад със 17 години „изглежда“ организмът на любителите на ябълки, в сравнение с тези, които пренебрегват този плод, казват учените.

    Следва да се отбележи, че ябълковият екстракт може да блокира раковите клетки, а максимално количество  полезни елементи се намират в обвивката на ябълката, така че тя не бива да се маха от ябълката преди ядене.

    Полезните и терапевтични свойства на ябълките се обясняват с целебния и състав. Ябълките съдържат много витамини С, В1, В2, Р, Е, каротин, калий, желязо, манган, калций, пектини, захари и органични киселини. Ябълките нормализират  дейността на стомашно-чревния тракт и храносмилателната система, намаляват нивата на холестерола, дължащи се на пектина и влакната в нея.

    Този плод е полезен при авитаминоза, понижено  ниво на витамин С и анемия. Ябълките имат тонизиращ ефект и повишават съпротивителните сили на организма към радиация и се считат за  добро диетично средство при  метаболитни нарушения, затлъстяване и подагра, в свеж вид- за профилактика на атеросклероза.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *