Травма сменя личността: американец неочаквано заговори шведски

    bildeЛекарите се опитват да намерят обяснение на мистериозния случая с американец от Флорида, който дошъл в съзнание и започнал да говори на шведски – и само на шведски. А за миналото си той не си спомня нищо.

    Преди четири месеца 61-годишният Майкъл Боутрайт е намерен в безсъзнание в мотел в  Южна Калифорния. След като полицията пристигнала, той е изпратен в медицински център в Палм Спрингс. Когато се събудил, човекът, нарекъл себе си Йохан Eл.

    Представители на медицинския център съобщиха, че Боутрайт дошъл в града за турнира по тенис, който се провежда по това време в Coachella Valley. Когато той е намерен, имал пътна чанта с дрехи, раница с тенис ракети и четири лични документа: паспорт, идентификационна карта, медицинска карта за ветеран и карта за социално осигуряване –  всички на името на Майкъл Томас Буотрайт.

    През март  лекарите поставили на Боутрайт диагноза  „преходна глобална амнезия“ – състояние, което обикновено се причинява от физическа или емоционална травма, и може да продължи няколко месеца.

    Това е рядко срещано психично разстройство, при което човек загубва паметта си, може изведнъж да тръгне на път и дори да се чувства като съвършено друга личност.

    Известно е, че човекът има син и е бил женен два пъти, но въпреки търсенето медицинският персонал и социалните работници не намерили семейството на  Боутрайт.
    Той не може да си спомни как се използват парите,  обществения транспорт, не разбира как да се регистрира в хотел – той е  напълно безпомощен.

    И тъй като той няма пари, няма и здравни осигуровки, то бъдещето му,  както и миналото, е много неясно.

    http://www.mydesert.com/article/20130706/LIFESTYLES03/307060025/Michael-Boatwright-awakes-Palm-Springs-apparent-amnesia?gcheck=1&nclick_check=1

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *