Японците режат дланите си за да променят своето бъдеще

    yaponcyХиромантията е древно изкуство за предсказване на бъдещето чрез четене на линиите на човешката ръка. Това изкуство е много популярно в Япония, където хиромантите таксуват клиентите си със  $ 100 на среща, на която разказват какво ги очаква в бъдеще,  разглеждайки рисунката на дланите им.

    За тези, които са недоволни от рисунката, с която ги е дарила природата, се появи нов начин да станат господари на собствената си съдба – да променят линиите на дланта си с помощта на пластичната хирургия. Такива операции, които се провеждат и в Корея, се правят с електрически скалпел, който изгаря плътта и оставя белег.

    В периода от януари 2011 г. до май 2013 г. в  Япония са направени  37 пластични операции на дланите. В козметичната клиника за красота „Сенан“ такава операция може да се направи за 1000 долара, но сега услугата не се рекламира защото клиниката не може да се справи  с всички желаещи.

    Д-р Мацуока, който е изпълнил 20 такива операции, заяви пред The ??Daily Beast: „Ако се опитвате да  създадете  линия на дланта   с лазер, трябва да бъдете художник. Вашата задача е да  направите линия на ръката на пациента с помощта на електрически скалпел, защото за разлика от хирургическия разрез, линиите на дланта никога са напълно прави. Ако прогорите кожата недостатъчно силно, или използвате обикновен скалпел, линии не се образуват. Като цяло, това е несложна операция, но трябва да се прави правилно. “

    Процедурата обикновено отнема 10 до 15 минути. За това време на дланта на пациента може да се направят от 5 до 10 линии. Някои от тях използват маркер, за да покажат на хирурга преди операцията, кои именно линии те искат да се удължат или разширят.

    Пълно възстановяване след такава процедура отнема около месец. Повечето пациенти са мъже и жени на възраст под 30 години, които са любители на гадаенето. При това ако мъжете искат от хирурзите да направят по-изразителни техните линии на богатството  и успеха, то жените искат да се удължи линията на любовта. Някои от представителките на нежния пол  дори смятат, че поради прекалено къса линия на любовта няма да намерят истинската любов и да се оженят.

    Колкото и да е странно е, но според д-р Мацуока, на някои от неговите пациенти операцията всъщност помогнала. По-специално, една от неговите пациентки си дорисувала линията на брака и  скоро след това се  омъжила. Двама други пациенти  спечелили от лотарията, след като удължили линията на съдбата.

    Въпреки тези успехи, Мацуока не е  сигурен, че на събитията в живота на тези хора е помогнала  операцията. Според него, те могат да са плацебо ефект.

    „Ако хората смятат, че ще им провърви, всъщност понякога наистина е така. И това съвсем не е от линиите на дланта.“ – добавя той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *