В Италия се появи ферма за свободни животни

    kozaВ предградията на Пиза се появи специална ферма, където на площ от четири хектара в пълна свобода живеят около 80 животни, спасени от  касапите. Някои от тях са били цял живот в робство – в циркове  и   при собственици на развлекателни надбягвания, а други са използвани за експерименти.

    Това са главно кучета, котки, коне, крави, прасета, магарета, кози, овце, пилета, патици, зайци, птици, които приютява италианският фермер Кристиан.

    Преди това фермата Fattoria Della Pace Ippoasi Onlus е била спортен център – писта за конни надбягвания. Но собствениците видели, че животните страдат, и не можели да се примирят с това. Тогава Кристиан и съпругата му излезли с инициативата да закрият школата  и на нейно място да отворят „Фермата на животните“ – убежище за нещастни и  преследвани животни.

    Съпрузите още през 2010 г. стигнали до заключението, че  фермата трябва да бъде напълно преустроена, да направят всичко възможно да се създаде среда, възможно най-близо до природата, и да се преустанови използването на животни за езда.

    Сега за гостите се правят, екскурзии, но със задължителното условие – да не се пречи на обитателите на фермата.

    За животните се грижат вегетарианци, които доброволно са дошли във фермата от всички краища на света.

    В същото време в цяла Италия заработи т. нар. „зелен номер“, на който  се приемат обаждани за помощ на изпаднало в беда животно, независимо дали това е изоставено от собственика си куче  или ударено от кола диво животно. А през юни 2013 г. в Италия  отвори първият в света ресторант за животни.

    Това е  уебсайта на фермата за животни: http://www.ippoasi.org/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *