Четирима мениджъри на „Глаксо Смит Клайн“ в Китай са арестувани за корупция

    Четирима ръководни сътрудници в британската фармацевтична компания „ГлаксоСмитКлайн“ в Китай са задържани от полицията по подозрение в извършване на тежки икономически престъпления, пише днес агенция Синхуа.

    От полицията за агенцията са потвърдили, че тече  проверка на информация за това, че задържаните са подкупвали китайски служители с цел  повишаване на цените на лекарствата и разширяване на присъствието на продуктите на компанията на местния пазар.

    Според получената информация, задържани са  вицепрезидентът и мениджър по  управлението на компанията GSK (China) Investment Co., Ltd, вицепрезидентът и мениджър по човешки ресурси Чжан Ховей, директорът по юридическите въпроси Чжао Хунян и  директорът по бизнес развитие Хуан Хун.

    В интервю за Синхуа Лян Хун, който е упълномощен да  одобрява годишния бюджет на компанията, признава,   че  „е бил в контакт с висши правителствени служители и здравни експерти.“ Според него договорката с чиновниците е позволявала да се повиши цена на лекарство, например с реалната стойност 30 юана ($ 5),  до 300 юана (50 долара).

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *