Новият Wi – Fi 802.11ac се очаква следващата година

    wi-fiПрез следващата година на мястото на Wi-Fi 802.11n , ще се появи новата, високоскоростна версия  802.11ac, която според разработчиците, ще осигури три пъти по-висока скорост, пише Hi-Tech.
    В магазините вече се появиха съобразени с новия стандарт рутери, лаптопи, смартфони и други устройства.

    Основното предимство на новия Wi-Fi е скоростта.

    Конструкторите обещават 1.3 гигабита срещу сегашните 450 мегабита в секунда. На първо място, такава скорост ще е особено полезна за гледане на поточно мултимедийно съдържание, включително видео с HD-качество. Днес гледане на филм на 1080p с WI-FI е  съмнително удоволствие. Разбира се, такава скорост не е  излишна  и за просто прехвърляне на данни.

    Друга особеност на новия стандарт ще обхване по-широк диапазон и по-стабилен сигнал, който да  покрива целия апартамент с помощта на рутер.

    Разработчиците обещават да постигнат такива резултати  чрез специална технология за формиране на лъч, която определя местоположението на устройството и изпраща сигнала директно към него.

    Разбира се, процесът по преминаване към новия стандарт ще е  повече от година, така че устройствата с нови  Wi-Fi ще се предлагат със съвместимост за остарелите стандарти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *