Франция е призната за най-посещаваната страна в света

    map_of_franceФранция още веднъж потвърди статута си на най-популярната туристическа дестинация в света.

    Както се съобщава в публикувания годишен доклад на френското Министерство на индустрията, търговията и туризма, през 2012 г. страната е посетена от 83 милиона чуждестранни гости. По този начин бе подобрен миналогодишния рекорд, когато страната е била посетена от 81,4 милиона чуждестранни туристи.

    „Множество икономически и политически сътресения, които засягат няколко региона в света, подминаха френската туристическа индустрия, – се посочва в доклада. Приемайки 83 милиона чуждестранни туристи, Франция постави рекорд и се задържа на първо място в света в момента, когато в този динамичен и перспективен сектор, има нови предложения в световен мащаб „.

    Според Министерството на туризма, гръбнакът на   туристическата аудитория за  Франция все още се състои от представители на страните от Европа и Азия. Миналата година лидери сред европейците са станали   британските граждани, изпреварвайки германците.

    Най-голям ръст в туристическия поток се наблюдава сред бързо развиващите се страни като Китай, откъдето са дошли 23% повече туристи, в сравнение с предходната година, и Бразилия (ръст от 21% за същия период).

    В допълнение от Министерството обръщат внимание на факта, че за първи път от 2008 г. насам нарастват доходите на френската икономика, свързани с разходите на туристите по време на престоя им във Франция.

    „Тези приходи са достигнали 35,80 милиарда евро, което е с 6,3% повече, отколкото през 2012 г.“, – се казва в доклада.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *