Първият в света прозрачен смартфон Switchable Glass

    smartfonТайванската компания Polytron Technologies сериозно се зае с   разработката на прозрачен смартфон, прототипът на който бе показан на Mobile World Congress март 2013. Производителят обещава преди края на годината да пусне на пазара иновационната разработка, но  броят на устройствата ще е  ограничен.

    Разработчиците са постигнали прозрачността на смартфона, благодарение на технологията Switchable Glass (превключващо се стъкло) с OLED-проводими  молекули на течни кристали. Когато телефонът е включен, тези нано-частици са разпръснати и създават изображение на смартфон.

    По този начин на панела се формира прозрачен пълноценен сензорен дисплей. Когато телефонът не е в активно състояние, молекулите се свързват заедно,  образувайки прозрачен матов панел с млечен оттенък. Благодарение на такава технолгия с течни  кристали, смартфонът ще има двустранен сензорен екран.

    Все пак  смартфонът Switchable Glass няма да е  напълно прозрачен. В долната част на устройството може да се види основния чип, два  обли батерии,  слот за SIM-карти и карти с памет SD, микрофон. Също така ясно се виждат камерата и говорителят  в горната част на телефона.

    Тези съставни части засега никой не е успял да направи прозрачни, така че първоначално компанията планира да закрие горната и долната част на устройството с ивици от тъмно стъкло. Също така обещават да направят по-малко забележими батериите, които не изглеждат много естетично в  дъното на прозрачния корпус.

    Известно е вече, че смартфонът засега не разполага с операционна система или  някакъв специален софтуер.   Но разработчиците казват, че ще   пуснат  смартфон, а не просто аксесоар.

    Характеристиките на смартфона са сравнително  скромни. Но цената не е от скромните – $ 1000.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *