Зинаида Златанова: Ще изработим ясни указания за договорите в областта на медиите и рекламата

    Трябва да има равен достъп на всички и реална конкуренция, заяви вицепремиерът на среща с представители от бранша.

    Българските медии ще бъдат наши партньори. Сигурна съм, че в следващия програмен период, използвайки опита от текущия, всички ще работим още по- добре и българските граждани ще бъдат по- добре осведомени по отношение на европейските фондове.

    Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова след срещата си в Министерския съвет с представители на браншови организации, работещи в сферата на публичността. На срещата беше обсъден въпросът какво да се подобри в комуникационната стратегия за следващия програмен период 2014г.-2020г. и как да се повиши прозрачността при възлагането на поръчки за комуникацията на европейските програми.

    Вицепремиерът обяви, че администрацията ще изработи ясни методически указания до всички управляващи органи за договорите в областта на медиите и рекламата. Целта е да се уеднаквят стандартите и да има равен достъп на всички, както и реална конкуренция при възлагането на договорите за информация и публичност.

    До всички участници ще бъде разпространен и вече съществуващият проект на стратегия за информация и публичност за програмния период 2014г. – 2020г. „Отворени сме за предложения и от други организации, които биха искали да я видят. Целта е в края на годината, преди да започне новият програмен период, всички – и правителството, и медиите, и рекламистите – да се чувстваме напълно сигурни и спокойни, че това е пътят, по който ще вървим седем години и това е начинът, по който ще изпълняваме комуникационната стратегия“, заяви г-жа Златанова.

    Вицепремиерът изтъкна, че форматът на днешната среща ще продължи и в бъдеще.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *