Венеция е най-скъпият град за туристи

    veneciaСпоред проучване, проведено от портала Trivago Hotel Price Index, Венеция е най-скъпият европейски град за туристи.

    Според анализа на хотелските цени, през май  средните дневни разходи за престой в хотел във Венеция са  281 евро, което е с 38% повече, отколкото през април. По цени на туристическите услуги градът изпреварва Женева, Лондон, Стокхолм и Париж, където цените за настаняване са достигнали 278, 204, 200 и 193 евро на вечер, съответно.

    Нарастване на цените май се наблюдава и в други италиански градове. Така средната цена за настаняване е 165 евро във Флоренция (20%), 129 евро в Сиена (17%). В Милано цените, обратно, са паднали до средно ниво от 145 евро на вечер.

    Освен това цените за нощувка са се увеличили в градове като Рига с 43% (до 100 евро на вечер), Прага – 35% (148 евро) и Истанбул – с 29%.

    Що се отнася до  други европейски градове, най-евтина ваканция може да бъде намерена в Испания, където в хотелите ценовия диапазон е  63-84 евро на вечер (Сарагоса, Малага, Валенсия, Билбао и Гранада), пише Pitert.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *