Шегаджия се изгаври с медиите като писа, че Сноудън е съгласен да се ожени за Анна Чапман

    Руски  медии  приписаха на бившия сътрудник на  ЦРУ Едуард Сноудън думите, че е готов да се ожени за Ана Чапман, публикувани във фалшив Twitter-акаунт. „Фактът“, че Сноудън е „готов да се ожени“ за Чапман  съобщиха съответни агенция „Интерфакс“, в-к „Комерсант“ (бележката по- късно беше махната, но има крийншот- http://i.imgur.com/lPo5Zxt.png), сайта „Вести“ и „Комсомолская правда“.
    На шегата се върза и Би Би Си, но веднага махна текста, като на негово място се появи различен. Но линка в интернет страницата на Би Би Си на руски се запази:
    chapman

    Изданията твърдяха, че Сноудън е написал в Twitter: „Бих се оженил за Чапман, без да се съобразявам с нищо. Боже мой, просто я погледнете!“ Това съобщение  на английски наистина се появи на 5 юли в микроблога, за който предполагаше, че е на бившия  служител на ЦРУ.

    Въпреки това, според журналиста от  британския вестник The Guardian Глен Грийнуолд, Сноудън няма профили в Twitter и Facebook. В допълнение, Grinvold отделно пише, че микроблогът  @ EJosephSnowden, в който се е появило съобщението е фалшив. Освен това в средата на юни за създаване на „фалшифика“, призна авторът на акаунта.

    Въпреки това  микроблогът на „Сноудън“ има  23 000 абонати. Потребителят, който пише от името на бившия служител на ЦРУ, активно си общува  тях. А в акаунта е указано, че той е в Москва.

    Два дни по-рано Анна Чапман написа  в своя микроблог: Snowden, will you marry me?! (Сноудън, ще омъжиш ли за мен?). Агенция „Интерфакс“, след като фалшивият Сноудън даде положителен отговор на предложението и, позовавайки се на анонимен източник съобщи, че в случай на сватба, бившият сътрудник на  ЦРУ ще има законно основание да  поиска руско гражданство и по този начин да получи държавна защита от новата си страна на пребиваване“ .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *